Šetanja sa slepima i slabovidima

plakatblindwalkRotaract Club Beograd Dedinje vas poziva da se pridružite Šetnji sa slepima i slabovidima u nedelju 10. aprila 2016. godine u 12h, Knez Mihailova broj 36. Ovaj projekat je organizovan u saradnji sa Kancelarijom za mlade i udruženjima Grada Beograda. Takođe, podršku su pružili Savez slepih Srbije, Savez slepih Beograd, šahovski klub Napredak, ESN BelUPgrade, OMSI SPPF odbor Pravnog fakulteta u Beogradu, IFMSA-Serbia i US dr Jova Zmaj.Plan aktivnosti:

Učesnici se okupljaju u Knez Mihailovoj ulici kod broja 36 u 12h, prilikom čega će uslediti govor predsednika RTC Dedinja, kao i govor predstavnika Saveza slepih i slabovidih Srbije i Beograda i predstavnika Kancelarije za mlade.
Šetaće se tako da će svaka slepa i slabovida osoba usmeravati sa štapom osobu koja nije slepa a koja će imati crni povez preko očiju. U svakom trenutku njih će pratiti.

“Redari” koje će imati dužnost da usmeravaju ovaj par u šetnji kako ne bi došlo do povreda učesnika u ovoj akciji.
Šetnja će se završiti na Kalemegdanu, gde će svi učesnici imati priliku da igraju šah sa predstavnicima Šahovskog kluba slepih i slabovidih Napredak.

Cilj ove akcije jeste da se podigne društvena svest o osobama sa ovom vrstom hendikepa, time što će učesnici biti u prilici da uvide koje su to sve poteškoće na koje slepi i slabovidi nailaze svakodnevno i dožive Beograd iz njihovog ugla.

Prijave i detaljnije na našoj FB stranici