Humanitarni turnir u fudbalu “Loptom do znanja” (Splav Kolos)

Humanitarni turnir u fudbalu „Loptom do znanja“ u organizaciji Rotarakt kluba Beograd Dedinje, održan je na splavu Kolos 06. Marta 2011. godine. Na samom turinru ucestvovalo je 8 fudbalskih ekipa, cilj manifestacije bio je da se novac od kotizacije ekipa iskoristi za plaćanje časova engleskog jezika i računara deci oboleloj od leukemije i deci iz doma za nezbrinutu decu.

Akciju Rotaraktovaca sa Dedinja, podržali su svojim prisustvom svi Rotaraktovci iz Beograda, kao i predstavnici klubova iz Niša, Pančeva i Novog Sada. Domaćini su otvorili turnir prvim mečom, nakon cega su usledile nista manje dinamicne utakmice. Na turniru je postignuto više od pedeset golova, dueli su bili često vrlo neizvesni i napeti pa su rezultati na kraju odlučivani i penalima. Uzbudljivim utakmicama, pored dobro uigranih ekipa doprineli su i njihovi navijaci. Dok su se prvi svojski trudili na terenu, publika je sa druge strane neumorno bodrila svoje favorite.

Splav Kolos odisao je pozitivnom atmosferom, sportskim entuzijazmom i pre svega zadovoljstvom zbog ispunjenog samog humanitarnog cilja. Posle više uspešnih duela, prvo mesto su osvojili predstavnici Rotarakt kluba Beograd Metropoliten, drugo-FC „Zokijevci“, a treće organizatori turnira, Rotarakt klub Beograd Dedinje. Četvrto mesto pripalo je studentima Računarskog fakulteta, a ostala mesta zauzeli su igrači Karling kluba „Vukovi“, druga ekipa Rotarakt kluba Beograd Metropoliten, Rotarakt klub iz Novog Sada i Beograd Centra. Učesnicima turnira podeljeni su pehari i nagrade za učešće u ovom sportskom događaju, čep šampanjca po običaju je odleteo u visine i označio kraj još jedne uspešne akcije Rotarakt kluba Beograd Dedinje.

Pogledajte galeriju slika