REM St. Petersburg, Rusija (januar 2016.)

Naš klub je imao predstavnike i na ovogodišnjem zimskom REMu u Sankt Petersburgu (7.1. – 10.1.). Predstavnici našeg Kluba su bili Igor Mijatović i Tanja Miladinović, a srpsku delegaciju je činilo svega 5 članova. U bratskoj zemlji smo se osećali kao da smo u svojoj kući, a tome su umnogome doprineli i organizatori koji su se potrudili da sve protekne bez problema. Organizacija je bila na najvišem mogućem nivou i moramo priznati da je ovo bio jedan od najbolje organizovanih REMova do sada. Prisustvovali smo svečanom otvaranju i gala večeri, gde smo se družili sa preko 500 rotaraktovaca iz 64 zemlje. Razmenili smo iskustva i dogovorili novu saradnju. Veliko nam je zadovoljstvo što će se sledeći zimski REM održati u Bratislavi, Slovačka, a sa Slovacima smo ostvarili posebno prijateljstvo i već zakazali druženje u januaru 2017.

Iskoristili smo priliku da posetimo znamenitosti carskog grada Sankt Petersburga koji je osnovan 1703. godine. Posetili smo Ermitaž (zimski dvorac), Carsko selo, Peterhof, muzej čuvene ruske mornarice, kao i veći broj crkava. Osetili smo pravu rusku zimu, jer je temperatura bila izmedju -27C i -22C, a klizanje po zaleđenoj Nevi, njenim kanalima i jezercima, ostaće nam u najlepšem sećanju.

Nadamo se da smo uspeli da i na ovoj međunarodnoj konferenciji prezentujemo naš Klub na najvišem mogućem nivou, kao i da približimo našim prijateljima istoriju, tradiciju i kulturu srpskog naroda.

Pogledajte galreiju fotografija