Međunarodna akcija

RotaractSa velikim zadovoljstvom i ponosom najavljujemo našu prvu međunarodnu humanitarnu akciju.  U saradnji sa Rotarakt klubom Lion iz Francuske i Rotarakt klubom Amsterdam iz Holandije, početkom juna, planirano je opremanje osnovne škole Petar Vragolić iz Ljubovije.

Osnovni razlog zašto smo se opredili za ovu školu jeste činjenica da je pohađa veliki broj đaka i da je jedina škola na ovoj opštini, a uslovi u kojima se nastava odvija jako su loši. Učenicima škole iz Ljubovije nedostaju osnovna sredstva za rad te im je svaka pomoć dobrodošla, te ovom prilikom i pozivamo sve zainteresovane da nam se priključe (ovde možete preuzeti zvaničnu molbu za pomoć). Članovi Rotarakt klubova Lion i Amsterdam će sa sobom poneti veću količinu humanitarne pomoći u obliku školskog pribora koja za sada broji više od dve stotine kilograma.

Pored humanitarnog karaktera ova akcija ima i za cilj i jačanje prijateljskog odnosa sa našim kolegama iz zapadnoevropskih zemalja. Rotaraktovci iz Francuske i Holandije biće naši gosti nekoliko dana tokom kojih će videti neke od znamenitosti i prirodnih lepota Srbije, uz nezaobilazni noćni život naše prestonice. Nadamo se da ćemo uspeti da na što lepši način prikažemo našu tradiciju, istoriju i kulturu.