Udruženje obolelih od multiple skleroze – Beograd

Udruženje obolelih od multiple skleroze Beograd je socijalna, humanitarna i invalidska organizacija osnovana oktobra 1996. godine.

Glavni tok svojih aktivnosti naša organizacija usmereva ka poboljšanju života i olakšanju bolesničkih dana članova, pokušavajuci da normalizuje njihove odnose sa okolinom, javnošću i institucijama. Pored svega toga Udruženje obolelih od multiple skleroze Beograd ulaže velike napore da sačuva i zaštiti emotivni život i psihičko zdravlje članova pomažuci u razmeni iskustava, pomaganju i obilazeci nepokretne članove. 

Uzevši u obzir činjenicu da bolest zahvata uglavnom mlađe osobe u najboljim godinama života koje iz tog razloga prerano odlaze u penziju pa imaju nedostatak novca, Udruženje MS Beograd je u stalnim kontaktima i naporima da obezbedi za svoje članove pomoć u higijenskim paketima, paketima prehrane, pelenama za odrasle, multivitaminskim paketima, lekovima, invalidskim kolicima i drugim pomagalima, pokretnim i običnim bolničkim krevetima, ortopedskoj opremi i zdravstveno-rehabilitacionim programima u banjskim lečilistima. 

Udruženje MS Beograd je takodje organizovalo i računarske kurseve i kurseve interneta u cilju boljeg i češćeg međusobnog kontakta članova koji imaju takve mogućnosti i kontakta sa obolelima širom sveta.

Redovne aktivnosti Udruženja obolelih od multiple skleroze Beograd obuhvataju organizovanje turnira u šahu, turnira u pikadu, organizovanju izleta i druženja za naše članove. Trenutno Udruženje obolelih od multiple skleroze Beograd broji preko 1000 članova.

Sajt udruženja

 

Dokumenta za preuzimanje:
Projekat na srpskom jeziku
Projekat na engleskom jeziku
Bankovne instrukcije (možete kontaktirati i naš Klub)
Pismo podrške grada Beograda