Letter from DRR Stevan Perovic

On the occasion of the beginning of the Rotary year, Stevan Perovic, new DRR, sent a letter of support to all Rotaractors in our district. In his letter, DRR has called us and ordered us to be even more active in the coming year. He told us to do our best to help everyone in our environment, from our family to those who need our help the most. Below read the entire letter, which is available only in Serbian language.

Dragi prijatelji u Rotaraktu,

Veliko mi je zadovoljstvo da Vam ispred Distriktnog Rotarakt Komiteta 2013/2014 poželim uspešnu predstojeću Rotarijansku godinu! NAŠU GODINU!

Svakome od vas u danima koji predstoje želim svaku sreću, ličnu i profesionalnu, jer samo uspešni i zadovoljni pojedinci grade snaže i moćne klubove.

Dobra volja i požrtvovanost su osobine koje su punih 20 godina krasile srpski i crnogorski rotarakt. U danima koji nam predstoje, u godini koja je pred nama, postavljen nam je još jedan izazov – unaprediti sve one mehanizme, tokove po kojima je Roatarakt poseban – profesionalni razvoj, razvoj liderstva, humanitarni projekti, briga o svojim članovia. Moramo pokazati i dokazati, kako našim sponzorskim klubovima, tako i našim predhodnicima – “penzionisanim” Rotaraktovcima, da je sadašnjost i budućnost Rotarakta u sigurnim rukama.

U jednom trenutku obični ljudi će vas pitati: Šta vi to radite? Siguran sam, prijatelji, da ćemo zbog svog budućeg rada moći odvažno, samouvereno, snažno i u jedan glas reći: MI PRAVIMO DOBRO! Zato smo bili, zato jesmo, i zato ćemo biti najveća sreća naših porodica, naših prijatelja, naših gradova, naše zemlje! Mi ne štedimo energiju! MI SMO ROTARAKTOVCI!

Prijatelji, članstvom u Rotaraktu data nam je moć i odgovornost. Odgovornost prema sebi, da rastemo i razvijamo se u lidere svojih zajednica, a moć da svojim radom utičemo i menjamo živote drugih, onih kojima je pomoć potrebna. Možda nećemo biti uvek u mogućnosti da uradimo velike i sjajne stvari, ali ćemo zato i one male, sitne stvari uraditi na sjajan način.

Ja verujem u našu jasnu viziju!
Verujem u vašu jaku volju, verujem u vašu strast i revnost!
Ja znam da ćemo uspeti!
Zato je OVA GODINA – NAŠA GODINA!

ENGAGE ROTARY, CHANGE LIVES!
ANGAŽUJTE ROTARI, PROMENITE ŽIVOTE!

Perović Stevan,

Rotaract Club Prokuplje
District Rotaract Representative 2013/2014
Rotary International District 2483 Serbia & Montenegro