Pomoć socijalno ugroženim porodicama iz Požarevca – 12. februar 2019.

Danas je dostavljen deo pomoći porodicama Srećkov, Filipović i Ivković iz Požarevca, koju je naš klub u saradnji sa Rotary klubom Dedinje donirao u okviru akcije koju su organizovali Rotary klubovi iz Požarevca, i Amsterdam.

U šestočlanoj porodici Srećkov oba roditelja su nezaposlena, rade sezonske poslove u poljoprivredi, a zimi gotovo da i nemaju nikakvih prihoda. Primaju na 3 meseca po 18 000 dinara socijalne pomoći i hrane se u narodnoj kuhinji. Žive u jednoj sobi od 17 m2, a kuća koja je jako stara i trošna, poprilično oronula i prokišnjava, nije u njihovom vlasništvu.

Porodica Filipović takođe živi u teškim uslovima. Otac je nezaposlen, a invalid. Majka je domaćica, takođe nezaposlena. I ova porodica ima četvoro dece. Primaju na 3 meseca po 18 000 dinara socijalne pomoći i hrane se u narodnoj kuhinji. Kuća u kojoj žive je napušeno kupatilo IGME, bez struje I vode, krov prokišnjava, a stolarija je u očajnom stanju.


Marija Ivković je samohrana majka, nezaposlena, radi povremene poslove kada joj to dozvole obaveze oko dece. Majka je četvoro dece. Zive u trošnoj kući bez struje i vode. Kuća je divlja gradnja na opštinskom zemljištu koju je podigao njen svekar. Ona nema nikakve papire o posedovanju ove kuće. Primaju na 3 meseca po 18 000 dinara socijalne pomoći i hrane se u narodnoj kuhinji.

 

Naš klub je donirao odeću, obuću, htanu i školski pribor za ove porodice. Svakao, smatramo da je ovo samo kratkoročna pomoć i da treba sve problem rešiti dugoročno, pa ćemo se uključiti u realizaciju projekta “Tri porodice pod jednim krovom”, i nadamo se, stvoriti svetlu budućnost za njih.

 

Na nama je da bar za nijansu razvedrimo njihovu sadašnjost i pomognemo im da imaju lepšu budućnost.