Život slepih i slabovidih osoba u Beogradu (2.10.2014.)

Diplomirani pravnik Viktor Zivojinović (29) je na redovnom sastanku Rotaract Kluba Beograd Dedinje održanom 2. oktobra 2014. godine, prezentovao priču svog zivota, priču osobe koja je bila slabovida, a koja danas ne vidi na oba oka.

Lakoća u izražavanju svakodnevnih problema, kritičnost, sarkazam, uz jako pozitivan duh jeste ono što je krasilo njegovu prezentaciju. Problema pri zapošljavanju, problemi nepristupačnosti javnih ustanova za osobe sa invaliditetom, problemi sa snegom, samo su jedan mali deo njihovih svakodnevnih problema. Naravno, Viktor je našao mesta u svojoj prezentaciji da pohvali, izmeđuostalog Pravni Fakultet, Univerziteta u Beogradu, kao jedan od retkih fakulteta u Beogradu, ako ne i jedini fakultet, koji omogućava studiranje slepim i slabovidim osobama, u pogledu pristupačnosti ustanove i literature. Takođe, upućene su i pohvala za BUSPLUS servis GSP, koji slabovidim i slepim osobama omogućava lakše orjentisanje pri izlazu iz prevoza.

Neverovatno pozitivan duh, vaspitanje i obrazovanje predavača ostavilo je bez daha članove RTC Beograd, RTC Beograd Centar i RTC Beograd Dedinje.

,,Prvi korak je napravljen, a drugi ćemo svi zajedno“  jednoglasan je bio stav svih učesnika ove prezentacije.