Inkluzivni studio za muziku i pevanje “Preobraženje” (17.12.2013.)

U utorak (17.12.2013.) održali smo zajednički sastanak sa našim mentorskim Rotari Klubom Beograd Dedinje na kome je prisustvovao i guverner našeg distrikta 2483 Borivoje Stefanović. Ovaj sastanak smo iskoristili da guverneru predstavimo projekat “Inkluzivnog muzičkog programa”, koji zajednički sprovode Rotari i Rotarakt Klub Beograd Dedinje, kao i pevačko društvo “Preobraženje”.

Na početku sastanka, predsednik Rotarakt Kluba Igor Mijatović upoznao je prisutne sa dosadašnjim radom Kluba, kao i sa borbom koji naš klub vodi na demistifikaciji rotarijanstva i približavanju ideje služenja široj zajednici. Predsednik Rotari Kluba Milan Kostić je upoznao prisutne sa idejom projekta i načinom na koji će naši Klubovi pomoći pevačkom društvu “Preobraženje” u osnivanju pevačko-umetničkog društva osoba sa invaliditetom. Guverner Distrikta je iskoristio priliku da nam se obrati i upozna nas sa trenutnim aktivnostima distrikta, sa širenjem rotarijanstva u našem distriktu, ali nam je takođe pružio podršku u realizaciji projekta u kome će učestvovati pored našeg distrikta i Rotari Fondacija. Bratislav Prokić, osnivač i dirigent “Preobraženje” nam je detaljno opisao projekat i upoznao nas sa ciljevima, ali i načinom realizacije istog. Program sastanka vodila je naša članica Jelena Konjević, dok se naš član Miloš Vasiljević i ovom prilikom dokazao kao fotograf.
Nakon završenog sastanka imali smo priliku da odslušamo mini koncert “preobraženja” koji su oni pripremili samo za ovu priliku, a nakon toga druženje smo nastavili uz koktel. Veliko nam je zadovoljstvo da smo dobili priliku da organizujemo jedan ovakav događaj, koji za cilj ima osnivanje muzičko-umetničkog društva osoba sa invaliditetom. Nadamo se da ovo nije početak naše saradnje sa udruženjem “Preobraženje” i da će u budućnosti biti više sličnih projekata.

Ovde možete da pogledate galeriju sa slikama.