Nacionalni dan obolelih od epilepsije (14.02.2012.)

Donacijom i prisustvom predavanjima, kao i posetom Klinici za dečiju neurologiju i psihijatriju – Rotarakt Klub Dedinje je 14.2.2012. obeležio Evropski i Nacionalni dan obolelih od epilepsije sa Udruženjem Epilepsija grupa koji je 2011. godine proglašen na njihovu inicijativu od strane Ministarstva Zdravlja. Skup pod sloganom “Mi imamo podršku” održao se u opštini Novi Beograd a predavanja su bila praćena diskusijom u kojoj su prisutni podelili svoje mišljenje o važnosti ovakvih događaja i borbi protiv stigmatizacije epilepsije u Srbiji kao i za podršku obolelih.

Posle skupa u vazduh su pušteni baloni boje lavande simbolizujući povezivanje svih 6 000 0000 obolelih od epilepsije u Evropi na ovaj dan a doniranjem slatkiša i balona, Nacionalni dan epilepsije je ulepšan i deci hospitalizovanoj na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu.

Dodelom zahvalnice Rotarakt Klubu Dedinje, Epilepsija grupa je izrazila srdačnu zahvalnost Klubu na doprinosu pri obeležavanju ovog datuma.

Za više informacija, možete pogledati sajt www.epilepsijagrupa.org.rs.

Pogledajte galeriju fotografija